Kirjavia tarinoita Kalliosta

Kuvataiteilija Tiina Tainio ja tietokirjailija-kaupunkiopas Juhani Styrman yhdistivät omaa osaamistaan. Kirjava Kallio -kirja kertoo Kallion kulmista piirroksin ja sanoin.

Kirjava Kallio -kirja yhdistää piirros- ja tietokirjan sekä matkaoppaan itäisestä kantakaupungista. Tainion piirtämiä Kallion seudun kaupunkinäkymiä täydentävät Styrmanin kirjoittamat tarinat kuviin.

Kirjan tarinat kertovat arkkitehtuurista sekä avaavat symbolien merkityksiä talojen seinissä. Teoksen kertomukset kietoutuvat maailman historian pyörteiden kautta paikallishistoriaan. Matkaopas tyylisen kirjan sivuilla tavataan myös henkilöhahmoja, muun muassa Napoleon, Ruotsin kuninkaallisia ja Stadin kundi Jussi Raittinen. Kirja kertoo kävelyretkimäisesti myös laulajalegenda Rauli Badding Somerjoen elämäntarinan. Kirjassa on myös aivan uutta ennen kirjoittamatonta historiatietoa Kalliosta.

Keväällä 2023 Styrmanilta ilmestyi itäisen kantakaupungin kiviarkkitehtuurista kertova Kivitalojen Kallio -kirja (Kustantaja Laaksonen). Nyt, yhdessä Tainion kanssa tehty teos, on Styrmanin Kallion kivitalotrilogian itsenäinen toinen osa, kolmas osa, ”As oy Agrikolankatu 7 – talo Kallion sydämessä”, ilmestyy vielä vuoden 2024 puolella.

Tiina Tainio on taiteen maisteri, taidealan yrittäjä ja joogaopettaja sekä taidegalleria Kamiter-Arsin omistaja.

Juhani Styrman nimittää itseään puolestaan kulttuurin sekatyömieheksi. Kirjoittamisen ohella hän työskentelee kaupunkioppaana, opaskouluttajana, luennoitsijana sekä tuottajana. Styrman on keksinyt kävelyfestivaali idean. Hänen perustama Kallion kävelyfestivaali on maailman ensimmäinen ja vanhin kävelytapahtuma, joka perustettiin vuonna 1994.

……..

Lisätietoja

Tiina Tainio

p. 050-3574766

tiina.tainio@kartiina.fi

..

Juhani Styrman

kallion.kavelyt@gmail.com

—-

edgepress

edgetiedotus@gmail.com

Arvostelukappaleet: https://www.reunakirja.fi/media

Pressikuvat: Tiina Tainion piirroksia kirjasta Kirjava Kallio

Helsinginkatu 7
Agricolankatu 7